Esinemised

ESINEMISED KONVERENTSIDEL:

  1. Mati Roasto "EMÜ toiduhügieeni ja –ohutuse valdkonna teadustöö ning koostöövõimalused ettevõtetega" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
  2. Alar Sünter "Toore liha säilitamisel tekkivate protsesside hindamine" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
  3. Tõnu Püssa "Taimedes sisalduvate mürkainete kandumine inimeseni loomsete toitude kaudu" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
  4. Tõnu Püssa "Preservation of meat products using plant- based ingredients/plant extracts" (Summer School: ERA-Chair in Valor-Tech, 19.09.2022; Rühmagrandi seminar, 29.09.2022)
  5. Julia Koskar "Complex Durability Test as an Example of the Effect of Plant Extracts on the Shelf-life of Meat Products" (Doktorantide konverents/Doctoral Students' Conference 2022, 25.01.2022)
  6. Tõnu Püssa "Hakklihatoodete riknemise pidurdamine taimsete tootmisjääkidega" (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022)
  7. Mati Roasto "Mikrobioloogilised ohud toidus - olukord Eestis ja EL-is" (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022)
  8. Julia Koskar "Komplekssed kestvuskatsed toidu säilimisaja määramiseks (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022   

MUUD ESINEMISED JA PROJEKTI TUTVUSTUSED:

  1. Mati Roasto jt. Tähelepanu! Tegemist on teadusega, ERR ja ETAg videomaterjal, mai 2023. https://jupiter.err.ee/1608975788/tahelepanu-tegemist-on-teadusega
  2. Mati Roasto „Food hygiene and safety research in EMU“. Rahvusvahelise projekti INTEREST seminaril suuline ettekanne. Slaidiesitluses PRG1441 viide esitatud, 15.09.2023.
  3. Alar Sünter „Time method and competences“. Rahvusvahelise projekti INTEREST seminaril suuline ettekanne. Slaidiesitluses PRG1441 viide esitatud, 15.09.2023.
  4. Mati Roasto. Tudengite toiduakadeemia. Suuline ettekanne teemal „Toiduhügieen ja –ohutus: aktuaalsus ja suundumused“. Korraldajad: Tartu Biotehnoloogia Park, EIT Food, Eesti Maaülikool ja Bioteaduste Üliõpilaste Selts. Ettekandes lühidalt tutvustatud PRG 1441 projektitegevusi. 12.10.2023.
  5. Mati Roasto jt. Veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli ning jooksvate projektide tutvustus, 2023. https://www.youtube.com/watch?v=TxAHbqWZ0Y4
  6. Prof. Mati Roasto on projekti tulemusi kajastanud arvukatel toiduohutuse ja kestvuskatsete temaatilistel täienduskoolitustel, kus sihtrühmaks on Eesti toidukäitlejad (koolituste info EMÜ Avatud Ülikooli ja toiduteave.ee kaudu).

POSTERETTEKANDED:

  1. Sapugahawatte, D. N.; Midekessa, G. B.; Godakumara, K.; Prasadini, M., Kodithuwakku, S.; Roasto, M.; Andronowska, A.; Fazeli. A. (2023). The effect of pasteurized milk extracellular vesicles on bacterial growth. Conference COMBIVET & OHBOOST. 2023, Tartu, Estonia, 8-9 th of September, 2023.
  2. Koskar, J., Roasto, M., Meremäe, K., Elias, T., Mäesaar, M., Rätsep, R. “Growth potential of L. monocytogenes in ready-to-eat minced meat samples enriched with plant powders” (Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023, Helsinki, Finland, 14.06.2023-16.06.2023).
  3. Kapp, K., Cruz, C.D., Laakso, R., Chic-Lorente, H., Raudsepp, P., Meremäe, K., Roasto, M., Tammela, P. „Screening for new natural food additives with antibacterial properties against pathogenic bacteria“. (Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023, Helsinki, Finland, 14.06.2023-16.06.2023).
  4. Meremäe, K. Roasto, M., Anton, D., Tepper, M., Elias, T., Kerner, K., Rätsep, R., Püssa, T. "Taimsete lisandite mõju verivorstide säilivusele ja kvaliteedile" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023) - Parim virtuaalne stendiettekanne "Tervisliku Toidu" kategoorias.
  5. Roasto, M. Meremäe, K., Koskar, J., Elias, T., Rätsep, R. Valmistoidu nakatamiskatsed L. monocytogenes´ga. (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023).

TUNNUSTUSED

  1. Mati Roasto. Teaduse populariseerimise auhind, Eesti Maaülikool 2023, I preemia.

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

Allikas: Tõnu Püssa, 2022