Artiklid

Rühmagrandi tegevustega seonduvad avaldatud publikatsioonid

Kategooria 1.1. (Web of Science):

Meremäe, K., Raudsepp, P., Rusalepp, L., Anton, D., Bleive, U., Roasto, M. 2024. In vitro antibacterial and antioxidative activity and polyphenolic profile of the extracts of chokeberry, blackcurrant, and rowan berries and their pomaces. Foods, 13, 421. https://doi.org/10.3390/foods13030421.

Roasto, M., Mäesaar, M., Püssa, T., Anton, D., Rätsep, R., Elias, T., Jortikka, S., Pärna, M., Kapp, K., Tepper, M., Kerner, K., Meremäe, K. 2023. The effect of fruit and berry pomaces on the growth dynamics of microorganisms and sensory properties of marinated rainbow trout. Microorganisms, 1−14. DOI: 10.3390/microorganisms11122960.

Roasto, M., Bonardi, S., Mäesaar, M., Alban, L., Gomes-Neves, E., Vieira-Pinto, M., Vågsholm, I., Elias, T., Lindegaard, L.L., Blagojevic, B. 2023. Salmonella enterica prevalence, serotype diversity, antimicrobial resistance and control in the European pork production chain. Trends in Food Science & Technology, 131, 210-219. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2022.12.007

Kuznetsov, A., Frorip, A., Sünter, A., Kasvand, N., Korsakov, V., Konoplev, G., Stepanova, O., Rusalepp, L., Anton, D., Püssa, T., Roasto, M., Abramova, L., Kozin, A., Toom, L., Hirsch, S., Mukhin, N. 2023. Fast Protein and Metabolites (Nucleotides and Nucleosides) Liquid Chromatography Technique and Chemical Sensor for the Assessment of Fish and Meat Freshness. Chemosensors, 11 (1), ARTN 69. DOI: 10.3390/chemosensors11010069.

Tedersoo, T., Roasto, M., Mäesaar, M., Fredriksson-Ahomaa, M., Meremäe, K. 2023. Antimicrobial resistance of Campylobacter coli isolated from caecal samples of fattening pigs at slaughter. Microorganisms, 11, 1540. https://doi.org/10.3390/microorganisms11061540.

Koskar, J., Meremäe, K., Püssa, T., Anton, D., Elias, T., Rätsep, R., Mäesaar, M., Kapp, K., Roasto, M. 2022. Microbial growth dynamics in minced meat enriched with plant powders. MDPI Applied Sciences, 12 (21), 1-14. https://doi.org/10.3390/app122111292

Tedersoo, T., Roasto, M., Mäesaar, M., Häkkinen, L., Kisand, V., Ivanova, M., Valli, M.H., Meremäe, K. 2022. Antibiotic resistance in Campylobacter spp. isolated from broiler chicken meat and human patients in Estonia. Microorganisms, 10, 1067, https://doi.org/10.3390/microorganisms10051067

 

Kategooria 1.1. (Scopus)

Meremäe, K., Koskar, J., Püssa, T., Raudsepp, P., Anton, D., Roasto, M. 2023. Ülevaade taimsete lisandite antimikroobse toime uuringutest in vitro ja tooretes seahakklihatoodetes (Overview of studies on the antimicrobial effect of plant additives in vitro and in raw minced pork products). Agraarteadus/Journal of Agricultural Science, 1, XXXIV, 51–60. https://doi.org/10.15159/jas.23.07

Jalakas, S., Roasto, M., Kaart, T., Praakle, K., Mäesaar, M., Elias. T. 2022. Redutseerivate suhkrute sisaldus Eestis enimkasvatatud köögiviljades saagikoristusjärgselt ja pärast säilitamist (Content of reducing sugars in mostly grown vegetables in Estonia after harvesting and after storage). Agraarteadus (Journal of Agricultural Science). 33(1), 88–94.

 

Kategooria 1.2.

Sünter, A., Kuznetsov, A., Raudsepp, P., Püssa, T., Toom, L., Konoplev, G., Stepanova, O.S., Stepanova, O.V., Lyalin, D., Frorip, A., Roasto, M. 2023. Manifestation of heat-induced valuable dietary nucleotide salvage in food prepared from aged fish in fast protein and metabolites liquid chromatography, ATP-bioluminescence assay, and NMR spectra. AppliedChem, 3, 334-349, https://doi.org/10.3390/appliedchem3020021.

 

Kategooria 3.4. artiklid/ettekanded, mis on avaldatud valdkonda 3.1. mittekuuluvates konverentsikogumikes

Sapugahawatte, D. N., Midekessa, G. B., Godakumara, K., Prasadini, M., Kodithuwakku, S., Roasto, M., Andronowska, A., Fazeli. A. 2023. The effect of pasteurized milk extracellular vesicles on bacterial growth. In Abstract Book COMBIVET & OH-BOOST Joint Conference 2023, Tartu, Estonia, pp. 54-55.

Koskar, J., Roasto, M., Meremäe, K., Elias, T., Mäesaar, M., Rätsep, R. 2023. Growth potential of L. monocytogenes in ready-to-eat minced meat samples enriched with plant powders. In Abstract Book of Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023, Helsinki, Finland, p. 52.

 

Kategooria 3.5. artiklid/ettekanded, mis on avaldatud kohalikes konverentsikogumikes

Roasto, M., Meremäe, K., Koskar, J., Elias T., Rätsep, R. 2023. Listeria monocytogenes’e kasvu pidurdamise võimalused taimsete lisanditega hakklihatoodetes. Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool,  ISBN 2674-5011. lk. 55-64.

Meremäe, K., Roasto, M., Anton, D., Tepper, M., Elias, T., Kerner, K., Rätsep, R., Püssa, T. 2023. Taimsete lisandite mõju verivorstide säilivusele ja kvaliteedile. Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool,  ISBN 2674-5011. lk. 69-78.

Rätsep, R., Roasto, M., Anton, D., Meremäe, K., Tepper, M., Kaldmäe, H., Bleive, U., Kerner, K., Sünter, A., Aluvee, A., Rusalepp, L., Koskar, J., Sarv, V., Venskutonis, P. R., Püssa, T. 2023. Ülevaade RESTA14 projekti TAIMLOOMTOIT tulemustest – liha- ja kalatoodetele lisandväärtuse andmine aiandustootmises tekkivate mahlapressjääkidega. Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool,  ISBN 2674-5011. lk. 18-24.

Sünter, A., Kuznetsov, A., Püssa, T. Toores lihas toimuvate protsesside jaotus perioodideks energiarikaste nukleotiidide (ATP) laguproduktide sisalduste muutumise alusel. Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. Eesti Maaülikool, Eesti Maaülikool,  ISBN 2674-5011. lk. 34-39.

Roasto, M., Laikoja, K., Mäesaar, M. 2022. Covid-19 mõju mikrobioloogilisele toiduohutusele Euroopa Liidus ja Eestis. Terve Loom ja Tervislik Toit 2022. Eesti Maaülikool, Vali Press OÜ,  ISBN 2674-5011. lk. 9-16.

Püssa, T., Anton, D., Rusalepp, L., Meremäe, K., Roasto, M., Kaldmäe, H., Bleive, U., Rätsep, R. 2022. Hakklihatoodete riknemise pidurdamine taimsete tootmisjääkidega. Terve Loom ja Tervislik Toit 2022. Eesti Maaülikool, Vali Press OÜ,  ISBN 2674-5011. lk. 55-70.

Anton, D., Rusalepp, L., Meremäe, K., Bleive, U., Rätsep, R., Kaldmäe, H., Roasto, M., Püssa, T. 2022. Polüfenoolid tomati pressjääkides. Terve Loom ja Tervislik Toit 2022. Eesti Maaülikool, Vali Press OÜ,  ISBN 2674-5011. lk. 75-84.

Koskar, J., Roasto, M., Laikoja, K., Meremäe, K., Rätsep, R. 2022. Komplekssed kestvuskatsed toidu säilimisaja määramiseks. Terve Loom ja Tervislik Toit 2022. Eesti Maaülikool, Vali Press OÜ,  ISBN 2674-5011. lk. 95-102.

 

Kategooria 6.7. Muu loome.

Kapp, K., Cruz, C.D., Lorente, H.C., Laakso, R., Nicoletti, A., Raudsepp, P., Meremäe, K., Roasto, M., Tammela, P. 2023. Screening for new natural food additives with antibacterial properties against pathogenic bacteria. Poster on the Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023: Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023. June 14-16, 2023, Helsinki. Helsinki, Finland.

Koskar, J., Meremäe, K., Elias, T., Mäesaar, M., Rätsep, R., Roasto, M. 2023. Growth potential of Listeria monocytoegenes in ready-to-eat minced meat samples enriched with plant powders. Poster on the Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023: Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023. June 14-16, 2023, Helsinki. Helsinki, Finland.

Sapugahawatte, D. N., Midekessa, G. B., Godakumara, K., Prasadini, M., Kodithuwakku, S., Roasto, M., Andronowska, A., Fazeli. A. 2023. The effect of pasteurized milk extracellular vesicles on bacterial growth. Elektroonne stendiettekanne. Conference COMBIVET & OH-BOOST 2023, Tartu, Estonia, pp. 1-1.

Roasto, M., Meremäe, K., Koskar, J., Elias, T., Rätsep, R. 2023. Valmistoidu nakatamiskatsed L. monocytogenes´ga. Konverents Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. 1-1.

Meremäe, K., Roasto, M., Anton, D., Tepper, M., Elias, T., Kerner, K., Rätsep, R., Püssa, T. 2023. Taimsete lisandite mõju verivorstide säilivusele ja kvaliteedile. Konverents Terve Loom ja Tervislik Toit 2023. 1-1.

 

Projektiga seonduv kaitstud doktoritöö:

Mihkel Mäesaar, doktorikraad, 2022, (juh) Mati Roasto, Prevalence and counts of Listeria monocytogenes and Campylobacter spp. in food and molecular characterisation of the isolates in Estonia (Listeria monocytogenes'e ja Campylobacter spp. levimus ja arvukus toidus ning tüvede molekulaarne iseloomustus Eestis), Eesti Maaülikool. DOI: https://doi.org/10.15159/emu.109