Esinemised
ESINEMISED KONVERENTSIDEL:
- Mati Roasto "EMÜ toiduhügieeni ja –ohutuse valdkonna teadustöö ning koostöövõimalused ettevõtetega" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
- Alar Sünter "Toore liha säilitamisel tekkivate protsesside hindamine" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
- Tõnu Püssa "Taimedes sisalduvate mürkainete kandumine inimeseni loomsete toitude kaudu" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023)
- Tõnu Püssa "Preservation of meat products using plant- based ingredients/plant extracts" (Summer School: ERA-Chair in Valor-Tech, 19.09.2022; Rühmagrandi seminar, 29.09.2022)
- Julia Koskar "Complex Durability Test as an Example of the Effect of Plant Extracts on the Shelf-life of Meat Products" (Doktorantide konverents/Doctoral Students' Conference 2022, 25.01.2022)
- Tõnu Püssa "Hakklihatoodete riknemise pidurdamine taimsete tootmisjääkidega" (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022)
- Mati Roasto "Mikrobioloogilised ohud toidus - olukord Eestis ja EL-is" (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022)
- Julia Koskar "Komplekssed kestvuskatsed toidu säilimisaja määramiseks (Terve loom ja tervislik toit 2022, 02.03.2022
MUUD ESINEMISED JA PROJEKTI TUTVUSTUSED:
- Mati Roasto jt. Tähelepanu! Tegemist on teadusega, ERR ja ETAg videomaterjal, mai 2023. https://jupiter.err.ee/1608975788/tahelepanu-tegemist-on-teadusega
- Mati Roasto „Food hygiene and safety research in EMU“. Rahvusvahelise projekti INTEREST seminaril suuline ettekanne. Slaidiesitluses PRG1441 viide esitatud, 15.09.2023.
- Alar Sünter „Time method and competences“. Rahvusvahelise projekti INTEREST seminaril suuline ettekanne. Slaidiesitluses PRG1441 viide esitatud, 15.09.2023.
- Mati Roasto. Tudengite toiduakadeemia. Suuline ettekanne teemal „Toiduhügieen ja –ohutus: aktuaalsus ja suundumused“. Korraldajad: Tartu Biotehnoloogia Park, EIT Food, Eesti Maaülikool ja Bioteaduste Üliõpilaste Selts. Ettekandes lühidalt tutvustatud PRG 1441 projektitegevusi. 12.10.2023.
- Mati Roasto jt. Veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli ning jooksvate projektide tutvustus, 2023. https://www.youtube.com/watch?v=TxAHbqWZ0Y4
- Prof. Mati Roasto on projekti tulemusi kajastanud arvukatel toiduohutuse ja kestvuskatsete temaatilistel täienduskoolitustel, kus sihtrühmaks on Eesti toidukäitlejad (koolituste info EMÜ Avatud Ülikooli ja toiduteave.ee kaudu).
POSTERETTEKANDED:
- Sapugahawatte, D. N.; Midekessa, G. B.; Godakumara, K.; Prasadini, M., Kodithuwakku, S.; Roasto, M.; Andronowska, A.; Fazeli. A. (2023). The effect of pasteurized milk extracellular vesicles on bacterial growth. Conference COMBIVET & OHBOOST. 2023, Tartu, Estonia, 8-9 th of September, 2023.
- Koskar, J., Roasto, M., Meremäe, K., Elias, T., Mäesaar, M., Rätsep, R. “Growth potential of L. monocytogenes in ready-to-eat minced meat samples enriched with plant powders” (Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023, Helsinki, Finland, 14.06.2023-16.06.2023).
- Kapp, K., Cruz, C.D., Laakso, R., Chic-Lorente, H., Raudsepp, P., Meremäe, K., Roasto, M., Tammela, P. „Screening for new natural food additives with antibacterial properties against pathogenic bacteria“. (Nordic Natural Products Conference (NNPC) 2023, Helsinki, Finland, 14.06.2023-16.06.2023).
- Meremäe, K. Roasto, M., Anton, D., Tepper, M., Elias, T., Kerner, K., Rätsep, R., Püssa, T. "Taimsete lisandite mõju verivorstide säilivusele ja kvaliteedile" (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023) - Parim virtuaalne stendiettekanne "Tervisliku Toidu" kategoorias.
- Roasto, M. Meremäe, K., Koskar, J., Elias, T., Rätsep, R. Valmistoidu nakatamiskatsed L. monocytogenes´ga. (Terve loom ja tervislik toit 2023, 01.03.2023).
TUNNUSTUSED
- Mati Roasto. Teaduse populariseerimise auhind, Eesti Maaülikool 2023, I preemia.
_____________________________________________________________________________________________________________
Allikas: Tõnu Püssa, 2022